A rendszeres sport pozitív hatásai

A rendszeres sport pozitív hatásai

Sporttal rengeteget tehetünk egészségük megőrzéséért! Mindenki tudja ezt, ennek ellenére sokan vannak, akik semmilyen mozgást nem végeznek, pedig számtalan pozitív hatása van!

A rendszeres edzés erősíti a vázizomzatot, növeli a keringési- és a légzési rendszer kapacitását, jótékony hatással van a szervezet energiafelhasználására, csökkenti a koleszterinszintet, növeli a csontsűrűséget. Az edzettség következtében nagyobb teljesítményre képes a szervezet, az izomtömeg növekedésével pedig csökken a zsírszövet mennyisége. Rendszeres sporttal megelőzhető a magas vérnyomás kialakulása, illetve a fennálló magas értékek csökkenthetőek. A sport nagyon jól bevált kiegészítő terápia kedélybetegségeknél is, kedvező hatása a feszültség csökkentésében, a stressz oldásában mutatkozik meg.

Fontos, hogy megtaláljuk az alkatunkhoz és a lehetőségeinkhez leginkább illő sportot. Lényeges az is, hogy szakembertől kérjünk tanácsot, hiszen ő meg tudja mondani, milyen sportággal mik az elérhető célok, illetve segíthet abban, hogy megtaláljuk a testi adottságainkhoz legmegfelelőbb mozgásformát. Ne felejtsük el, hogy az aktív életmód idős korban is folytatható. A sport hatására javul az étvágy, magasabb a tápanyagfelvétel, ami szintén javítja az egészséget!

Válasszon Ön is egy sportágat és vegye igénybe fitneszgép kölcsönzési szolgáltatásunkat! Tapasztalja meg a futópad, az ellipszis tréner, vagy a szobakerékpár egészségre gyakorolt hatásait nagyobb összeg kiadása nélkül!