facebook
 
Zene és feedback

Zenével és azonnali visszajelzéssel sikeresebbek leszünk

Zenehallgatás fitneszhez

A zenehallgatás és az elért eredmény azonnali visszajelzése sokat segít abban, hogy a rendszeres edzés mindig öröm legyen. Próbálja ki a femina.hu cikkében leírtakat, és írja meg, Önnek beválik-e ez.

A zene szerepe a sportban

A rendszeresen sportolók közül sokan állítják, hogy mp3-lejátszó nélkül neki sem kezdenek az edzésnek. Ennek oka, hogy a zene elvonja a figyelmet a fáradtságról, segít, hogy jobb eredményt érjenek el. Egy dinamikus dallam átlendíti azokon a fázisokon, amikor már éppen feladná.

A femina.hu egyik cikkében dr. Christopher Capuano kutatásáról számoltak be. A vizsgálat során azok a kísérleti alanyok, akik zenét hallgattak sportolás közben, kétszer annyit fogytak, mint a kontrollcsoport tagjai, akik ugyanúgy diétáztak és edzettek.

A zenehallgatás tehát nemcsak önmagában ad örömet, de energiát meríthet belőle, megkönnyítve a sportolást. Ha pedig megvan a sikerélmény, legközelebb is szívesen megy edzeni, így könnyebb a rendszeresség kialakítása.

Azonnali visszacsatolás

Ha a sportolással a fogyás az elsődleges cél, meglehet, néhány hét alatt elszáll a lelkesedés, ha nem látja a befektetett energia eredményét. Ilyen esetben jól jöhet a pulzusmérő óra, az ugyanis azonnali visszacsatolást ad. Ha beállítja a nemét, súlyát, magasságát, korát, akkor már edzés közben mutatja, mennyi kalóriát égetett el. A portál egy korábbi cikkében olvashatja el egy személyi edző véleményét is a pulzusmérő óra szükségességéről.