facebook
 
Tippek, tanácsok az edzéshez

Tippek, tanácsok kezdőknek...

A fitnesz elkezdése

Fontos a fokozatosság

Aki két-három hónapja nem mozog rendszeresen, az kezdőnek minősül. Ne akarja a lemaradást egy hét alatt behozni, inkább fokozatosan, tervszerűen szokjon vissza a sportoláshoz.

Ne legyen türelmetlen, nem szabad egyből belevetnie magát egy kemény, izzasztó edzésbe, mert ha már az elején nagyon elfárad, akkor másnapra nem tud tejes mértékben regenerálódni. Magyarán ha megerőlteti magát, saját maga ellen dolgozik, a nagy akarásnak nyögés lesz a vége.

Az első két hétben tehát szép lassan, fokozatosan emelje az edzésidőt, ismerkedjen a géppel. Minden nap használja a fitneszgépet, de ne dolgozzon rajta túl sokat, maximum 3-5 percet. A lényeg, hogy szokássá váljon a mozgás, de ne fáradjon el.

Ezután fokozatosan kezdje emelni az edzésidőt, és ha ez eléri a napi 15-20 percet, akkor már elég nagy a terhelés, így már érdemes ritkítani az edzésnapok számát - elég kétnaponta sportolni, közötte pedig pihenni.

Ha egy hónap után hetente háromszor-négyszer, megerőltetés nélkül, kedvvel használja a gépet, akkor pár hónap alatt biztos a siker.